Du er her:   Hjem >  Aktivteter

Sangaftener

I Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue ca. 1 gang om måneden. Vi synger fra den nye højskolesangbog, og kirkernes organist vil sidde klar ved klaveret til at spille melodierne til de sangønsker, vi kommer med.  Pause med kaffe, kage og frugt undervejs. Her i foråret er der sangaften på følgende datoer: Tirsdag den 15. marts; tirsdag den 12. april; tirsdag den 10. maj og tirsdag den 14. juni. Alle dage kl. 19.00, fri entré, og alle er naturligvis velkomne.

 

 

 

 

 

Bibelhistorie for voksne

Torsdag den 10. marts; torsdag den 7. april; torsdag den 5. maj og torsdag den 2. juni. Alle dage kl. 19.30 i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue. Bibelen er en stor og mangfoldig bog, og mange mennesker har i årenes løb givet udtryk, at de godt kunne tænke sig at vide lidt mere om alle bibelens kendte og knap så kendte fascinerende historier. Det er bare som om, det er lidt svært at få den store bog til at åbne sig ordentligt for den interesserede læser. Det kan være svært at finde rundt i biblen og få det store overblik og opdage de røde tråde i det mylder af vidt forskellige skrifter. Og så er sproget mildt sagt af og til noget knudret! Tom Friis vil genfortælle både kendte og ukendte historier fra Biblen, og det vil helt sikkert åbne op for samtaler om livets store spørgsmål. Det er nemlig formålet med bibelhistorierne. Der kræves ikke nogen særlige forudsætninger for at være med, man kan bare møde op.

   

 Johannes Åbenbaring - Det Ny Jerusalem

 

 

Kristuskrans-meditation 

Søndag den 27. marts kl. 14.00 i Nr. Ørslev kirke og kl. 16.00 i Sdr. Kirkeby kirke samt onsdag den 30. marts kl. 17. 15 i Klosterkirken vil der være Kristuskrans-meditation om Jesus som livets brød. Sygehuspræst Birthe Friis og sognepræst Tom Friis leder meditationen. Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Du kan låne en Kristuskrans til meditationen i kirken. Du kan også få et lille hæfte med hjem, som kan hjælpe dig med Kristuskrans-meditation derhjemme.

 

 Kristuskrans

 

Fællesspisning på Skærtorsdag

Der vil være fællesspisning Skærtorsdag, som netop er dagen for den sidste nadver. Menuen bliver ”Skidne æg” med øl, sodavand, rugbrød og rødbeder!  Tid og sted bliver følgende: Først samles vi i Nr. Ørslev Kirke til gudstjeneste på Skærtorsdag den 14. april kl. 16.00, og efterfølgende er der så middag i konfirmandstuen i Nr. Ørslev Præstegård.  Menuen vil selvfølgelig også omfatte et børnevenligt traktement. Fri entré, og alle er velkomne.

   

det jødiske åskemåltid

 

Langfredag

På Langfredag den 15. april kl. 10.30 i Systofte og kl. 14.00 i Sdr. Kirkeby kirker vil der i år være en form for liturgisk gudstjeneste med refleksioner over den tunge vej med korset.

 

 

 

Aktiviteter i Sdr. Kirkeby Sognehus

Påskehygge i Sdr. Kirkeby                                                             Efter 2. Påskedags gudstjeneste i Sdr. Kirkeby Kirke den 18. april kl. 14.00 er der hyggeligt samvær i sognehuset. Vi puster og maler æg, vi plantefarver æg, og måske vi holder et æggeløb. Der vil være kaffe, te og kage.

Kirkernes kor KØS

De tre kirkers kor KØS begynder ny sæson fredag 18. februar kl. 16 i sognehuset Sdr. Kirkeby. Det er planen, at koret medvirker ved to gudstjenester søndag den 29. maj kl. 11.00 i Nr. Ørslev Kirke og kl. 13.00 i Sdr. Kirkeby Kirke. Koret er åbent for alle at deltage i og helt gratis. Evt. henvendelse til Helle Bjørn, tlf. 25867178.

Landsby aftener

I Sdr. Kirkeby Sognehus holdes landsbyaftener den første onsdag i måneden fra kl. 19.00 - 21.00 året rundt. Her møder du din nabo under afslappede og kreative forhold. Der er kaffe/te.

 

 Sognehuset lige til højre for Sdr. Kirkeby Kirke

 

 

Nykøbing F. koret i Systofte Kirke

Søndag den 15. maj kl. 14.00. Nykøbing Falster Koret fejrer foråret og livsglæden med sange af . bl.a. W.A. Mozart, John Rutter, Philip Faber, Benny Andersen og Poul Dissing.

Et blandet program med både kirkelige og mindre kirkelige satser. Koret akkompagneres af pianist Ingeborg Skafte-Pedersen. Dirigent er Aase R. Sløgedal

 

 

 Nykøbing F. koret

Friluftsgudstjeneste 

Det er planen, at vi fejrer gudstjeneste under åben himmel i Nr. Ørslev Præstegårdshave på 2. Pinsedag, den 6. juni kl. 14.00, og der vil efterfølgende også være kaffebord i haven. NB! Såfremt det skulle blive regnvejr, rykker vi inden døre i kirken og konfirmandstuen.

 

  havegudstjeneste

 

Pilgrims- og medvandring på Horreby Lyng – Danmission 200 år

I anledning af at Danmission fejrer sine første 200 år i juni 2022 vil der lørdag den 18. juni kl. 11.00 være en 4,7 km. lang pilgrimsvandring og medvandring på Horreby Lyng med sygehuspræst Birthe Friis og sognepræst Tom Friis. Der er sket meget siden dengang de første missionærer blev udsendt. Danmission er til stede i en række lande i Afrika, Mellemøsten og Fjernøsten, vel at mærke som ligeværdige partnere på de lokales præmisser. Derfor er begrebet medvandring blevet et nøgleord for Danmissions arbejde, ligesom Jesus selv gik sammen med de to på vejen til Emmaus. Derfor er en kristen også en medvandrer. Det gælder også i vores forhold til kristne i andre lande. Danmissions samarbejdspartnere giver i hvert fald udtryk for, at noget af det vigtigste er, at vi tænker på dem og beder for dem. Det vil vi reflektere over på vandringen Tag madpakker med.

 

 Pilgrimsmedvandring

 

 

Tag med til Hamborg – gennemføres nu!

Lolland – Falster afdelingen af Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK)  arrangerer en 4-dages tur til Hamburg fra torsdag den 22. september til og med søndag den 25. september. Turen har flere gange været udskudt pga. corona, men nu prøver vi igen. Udførligt program og priser følger senere. Forhånds tilmelding sker til Nils Roland på tlf. 24 96 85 65 eller mail: ncr@mail.dk.

 

 

  

Elbphilharmonie i Hamborg
 

  

 

 

 

 

 

 


 

Kommende gudstjenester

 24.april, 1. s. e. Påske

Systofte 19.00 (Jeppe Sørensen)

 

1.maj, 2. s. e. Påske

Nr. Ørslev 9.30

Sdr. Kirkeby 11.00

 

Torsdag den 5. maj

Studiekreds 19.30

 

8.maj, 3. s. e. Påske

Systofte 10.00 (konfirmation)

 

Tirsdag den 10. maj

Sangaften 19.00

 

13.maj, Bededag

Nr. Ørslev 11.00 (Konfirmation)

 

15.maj, 4. s. e. Påske

Sdr. Kirkeby 11.00

Systofte 14.00 (Koncert)

 

22.maj, 5. s. e. Påske

Nr. Ørslev 19.00 (Jeppe Sørensen)

 

26.maj, Kristi Himmelfart

Systofte 11.00 (Konfirmation)

 


 

            


 

 

Du kan også følge med i kirkens liv på Facebook under

"Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby Sogne"

 


 

   "Alle, som drives af Guds ånd, er Guds børn"   

(Romerbrevet 8,14)

 

 


  

www.sjaelesorg.nu