Du er her:   Hjem >  Aktivteter

 

Sangaftener

I Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue fortsætter frem til sommerferien på følgende tirsdage: Tirsdag den 21. maj og tirsdag den 18. juni. Alle dage kl. 19.00. Vi synger fra den nye højskolesangbog, og kirkernes organist vil sidde klar ved klaveret til at spille melodierne til de sangønsker, vi kommer med. Pause med kaffe, kage og frugt undervejs. Fri entré, og alle er naturligvis velkomne.

 

 

Bibelhistorie for voksne

Tirsdag den 4. juni kl. 19.30 i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue. Bibelen er en stor og mangfoldig bog, og mange mennesker har i årenes løb givet udtryk, at de godt kunne tænke sig at vide lidt mere om alle bibelens kendte og knap så kendte fascinerende historier. Det er bare som om, det er lidt svært at få den store bog til at åbne sig ordentligt for den interesserede læser. Det kan være svært at finde rundt i biblen og få det store overblik og opdage de røde tråde i det mylder af vidt forskellige skrifter. Og så er sproget mildt sagt af og til noget knudret! Tom Friis vil genfortælle både kendte og ukendte historier fra Biblen, og det vil helt sikkert åbne op for samtaler om livets store spørgsmål. Det er nemlig formålet med bibelhistorierne. Der kræves ikke nogen særlige forudsætninger for at være med, man kan bare møde op.

 

pinse

 

Menighedsrådsvalg 2024

I 2024 skal der være valg til menighedsrådene rundt omkring i landet, og ved valget vælges nye menighedsråd i alle landets sogne til en periode på fire år. Selve valget foregår ved en på en valgforsamling den 17. september, hvor kandidater opstilles og vælges. Forud for valgforsamlingen afholder menighedsrådet et orienteringsmøde tirsdag den 14. maj. Begge møder er offentlige, så det er her man skal møde op, hvis man vi have indflydelse på Danmarks mest lokale demokrati – menighedsrådet. På det offentlige orienteringsmøde i dit sogn vil dit lokale menighedsråd fortælle om hvad de har lavet i de forløbne fire år. Derudover vil du høre om menighedsrådets kommende opgaver, hvor mange kandidater, der skal vælges til menighedsrådet og datoer og regler for valgforsamlingen hvor det nye menighedsråd skal vælges. Lokalt bliver orienteringsmøderne den 14. maj kl. 19.30 i Systofte Forsamlingshus for Nr. Ørslev - Systofte Menighedsråd og samme dag kl. 19.30 i Sdr. Kirkeby Kirke for Sdr. Kirkeby Menighedsråd.

Kristi Himmelfarts Kristuskrans meditation          

Onsdag den 15. maj kl. 17.15 i Klosterkirken, vil der være Kristuskrans-meditation om Kristi Himmelfart, den dag Jesus for til himmels. Sygehuspræst Birthe Friis og sognepræst Tom Friis leder meditationen. Der vil være meditation, sang og refleksion, og det kræver ingen forudsætninger at deltage. Du kan låne en Kristuskrans til meditationen på stedet. Du kan også få et lille hæfte med hjem, som kan hjælpe dig med Kristuskrans meditation derhjemme.

 

 Kristi Himmelfart

 

Friluftsgudstjeneste 

Det er planen, at vi fejrer gudstjeneste under åben himmel i Nr. Ørslev Præstegårdshave på 2. Pinsedag, den 20. maj kl. 14.00, og der vil efterfølgende også være kaffebord i haven. NB! Hvis det skulle blive regnvejr, rykker vi inden døre i kirken og konfirmandstuen.

 

 

 Havegudstjeneste

 

 

Sange og viser om krig og fred - med lokalt islæt!

Valdemarsdag lørdag den 15. juni kl. 16.00 i Nr. Ørslev Præstegårds Konfirmandstue vil vores Organist Kurt Ekmann Nielsen og tidligere kirkesanger ved Nr. Ørslev Kirke, Lisbeth Helt samt Susanne Fønsskov, der er vokset op i Listrup, underholde os med et program, der strækker sig over knap 200 år. Det indeholder meget forskellige sange og viser, der handler om krig og fred. Der vil være både fællessang, solistoptræden og flerstemmig sang. Undervejs vil vi fortælle om baggrund, betydning og handling i de fremførte sange. Der er både alvor og humor, og en stor del af sangene vil være kendt af mange.

                 Susuanne, kurt og Lisbeth

 

Strikkegudstjeneste

Den 16. juni kl. 14.00 i Sdr. Kirkeby Kirke. Vi markerer den internationale Strikkedag, som på engelsk blot kaldes: WWKPDAY  (World Wide Knit in Public Day). Strikkeglade mennesker opfordres til at tage strikketøjet med i kirke og vise deres kærlighed til håndværket. Tom Friis vil tilrettelægge gudstjeneste og prædiken med håndværket som tema.

  

  

Pilgrimsvandring i Fuglsangs Have

Lørdag den 6. juli vil der være en kort pilgrimsvandring på knapt 3 km. i Fuglsang Have med sygehuspræst Birthe Friis og sognepræst Tom Friis. Vi mødes foran Fuglsang Kunstmuseum kl. 11.00. Vi går ”den blå rute” gennem ”Fuglsang Kunstlandskab” og har en ”Gudstjeneste med ben på.” Vi ender under kæmpetujaen og spiser vores madpakker, så tag vand og madpakke med, og evt. en lille pude til at sidde på  jorden under tujaen. Vi forsøger at servere kaffe, the og lidt sødt!

 

 

Fuglsang Kunstmuseum

 

Kristuskrans Meditation

Søndag den 28. juli kl. 14.00 i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue og onsdag den 31. juli kl. 17.15 i Klosterkirken vil der være Kristuskrans meditations gudstjeneste med sygehuspræst Birthe Friis og sognepræst Tom Friis.  Vi har en stund med sang, refleksion og meditation. Du kan låne en Kristuskrans til meditationen i kirken / Konfirmandstuen.

 

  Jobs bog: Er Gud retfærdig?

 

 

 

 

 


 

Kommende gudstjenester

23.juni, 4. s. e. Trin.

Strandkirken 10.00

Systofte 14.00

 

 30.juni, 5. s. e. Trin.

Nr.Ørslev 9.30

Sdr. Kirkeby 11.00

 

Lørdag 6. juli

Fuglsang Kunstmuseum 11.00

(Pilgrimsvandring)

 

 7.juli, 6. s. e. Trin.

Systofte 11.00

 

 14.juli, 7. s. e. Trin.

Nr. Ørslev 14.00

 

 21.juli, 8. s. e. Trin.

Sdr. Kirkeby 14.00

 


 

            


 

 

Du kan også følge med i kirkens liv på Facebook under

"Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby Sogne"

 


 

   "Alle skal være oplært af gud"   

(Johannes 6,45)

 

 


  

www.sjaelesorg.nu