Bibelhistorie for voksne

Torsdag den 2. juni kl. 19.30 i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue. Bibelen er en stor og mangfoldig bog, og mange mennesker har i årenes løb givet udtryk, at de godt kunne tænke sig at vide lidt mere om alle bibelens kendte og knap så kendte fascinerende historier. Tom Friis vil genfortælle både kendte og ukendte historier fra Biblen, og det vil helt sikkert åbne op for samtaler om livets store spørgsmål. Det er nemlig formålet med bibelhistorierne. Der kræves ikke nogen særlige forudsætninger for at være med, man kan bare møde op. Denne gang bliver det om Apostlenes Gerninger.

 

Paulus omvendelse ved Damaskus kendes fra Apostlenes Gerninger

 

Friluftsgudstjeneste 

Det er planen, at vi fejrer gudstjeneste under åben himmel i Nr. Ørslev Præstegårdshave på 2. Pinsedag, den 6. juni kl. 14.00, og der vil efterfølgende også være kaffebord i haven. NB! Såfremt det skulle blive regnvejr, rykker vi inden døre i kirken og konfirmandstuen.

 

  havegudstjeneste

 

 Sdr. Kirkebys runesten vender tilbage

Indtil 1809 sad der en tilhugget runesten af rød granit i Sdr. Kirkeby Kirkes nordvestlige mur. Stenen har et billede af et vikingeskib, og nedenunder står der med runer: ”..ser satte disse runer efter sin broder As..og fandt døden på Gotland..Thor vie disse runer”. Resten af teksten er nok gået tabt, da man tilhuggede stenen for omkring 1000 år siden. Sdr. Kirkeby stenen findes i dag på Nationalmuseet, og den får vi ikke tilbage til Sdr. Kirkeby. Derfor vil vi forsøge at genskabe runestenen og placere den lige uden for kirken. Vi har fundet en passende sten i grusgraven ved Systofte. På billedet kan man se formanden for Sdr. Kirkeby menighedsråd, Bo Sort Søgaard som sammen med stenhuggeren placerer en aftegning af den originale runesten ovenpå den sten, vi har udset os. Det bliver meget spændende.

 

  

Sdr. Kirkeby stenen tegnet op på ”Systofte stenen”

 

 

 

 

I Sdr. Kirkeby støtter de Ukraine - billede taget af Nils Roland

 

 

 

 

 

 Man kan finde  små andagtsvideoer på kirkernes Facebookside:

  

"Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby Sogne"

samt på Youube kanalen:

"Birthe og Tom Friis"

 ------------

 

 Det nye Jerusalem opbygges - 60 x 80 cm