Vinterkirke - Vi sparer på el og varme!

Hvad så med julen?

Menighedsrådene ved Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby kirker ser sig nødsaget til at flytte gudstjenester fra kirkerne til henholdsvis konfirmandstuen i Nr. Ørslev Præstegård og Sdr. Kirkeby Sognehus for at spare på el og varme. Det er i forvejen dyrt at varme kirkerne op, og med galoperende el- og varmepriser rækker vores budgetter slet ikke. Alternativt skulle vi skrue meget ned for temperaturen eller aflyse en masse gudstjenester. Så derfor flytter vi kirken ud af kirkerummet i første omgang frem til 1. marts. Vi gør dog visse undtagelser! Ved vore familiegudstjenester med kirkekor på 1. søndag i Advent vil vi bruge kirkerne. Kirkerne vil selvfølgelig også være i brug på selve Juleaften, men også på Juledag, 2. Juledag, Nytårsdag samt ved koncerter, begravelser, bryllupper og dåb.

De to sidste år har Corona lagt en kedelig dæmper på julefejringen i både kirke og hjem, men i begyndelsen af 2022 håbede vi alle, at den næste Jul ikke vil blive præget af undtagelsesstemning. Det var et naivt håb, desværre. Vi lever stadig i en undtagelsesstemning, bare en anden af slagsen i krigens, energikrisens og inflationens skygge. Hvis man tænker over det, så var det jo lige præcis sådan frelseren kom til verden i Betlehem. Mørkets kræfter samlede sig og soldaterne ledte efter ham, men de fandt ham ikke. Eller som der står skrevet i et af juleevangelierne: ”Lyset skinner i mørket, men mørket kunne ikke gribe lyset”. Af den simple grund at mørket hverken kan gribe eller begribe lyset. Glædelig Jul. TF

 

  

Vinterkirke i henholdsvis Nr. Ørslev præstegårds konfirmandstue og i Sdr. kirkeby Sognehus

 

Champagne til Nytår

Efter gudstjenesten den 1. januar kl. 19.00 i Nr. Ørslev Kirke drikker vi et glas champagne og ønsker hinanden godt Nytår. Birthe Friis er gæsteprædikant den dag, og vi benytter lejligheden til at lykønske med hendes 25-års præstejubilæum. Adrian Friis vil spille for til salmerne på sin guitar. Der vil også være champagne med ønsket om et godt nytår søndag den 8. januar kl. 14.00 i Sdr. Kirkeby Kirke.

                

           Adrian på guitar           Birthe Friis omringet af sygehusklovne

 

 

 

 Man kan finde  små andagtsvideoer på kirkernes Facebookside:

  

"Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby Sogne"

samt på Youube kanalen:

"Birthe og Tom Friis"

 ------------

 

 Det nye Jerusalem opbygges - 60 x 80 cm