”Koncert med Los Senilos”

Vores organist Kurt Ekmann Nielsen spiller meget andet end salmer på kirkeorgel. Et af hans projekter er orkestret Los Senilos, som spiller glad swingmusik blandet med sydamerikanske rytmer og evergreens. Los Senilos gav koncert hos os sidste år og vil også meget gerne komme igen. Og det sagde vi ja tak til.  Gruppen består af: Palle Danielsen (Piano) Finn Bruun Jørgensen (Bas) Keld Schilling (Guitar), Kurt Ekmann Nielsen (Saxofon, Klarinet og Vokal) og Peder Petersen (Trommer). Koncerten med Los Senilos finder sted søndag den 12. marts kl. 14.00 i Systofte Kirke. Gratis adgang.

  Los Senilos

Sangaftener

I Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue ca. 1 gang om måneden. Vi synger fra den nye højskolesangbog, og kirkernes organist vil sidde klar ved klaveret til at spille melodierne til de sangønsker, vi kommer med.  Pause med kaffe, kage og frugt undervejs. Her i foråret er der sangaften på følgende datoer: Tirsdag den 14 marts; tirsdag den 11 april; tirsdag den 16 maj og tirsdag den 6. juni. Alle dage kl. 19.00, fri entré, og alle er naturligvis velkomne.

 

 

 

 

Bibelhistorie for voksne

Tirsdag den 28. marts og tirsdag den 23. maj. begge dage kl. 19.30 i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue kl. 19.30. Bibelen er en stor og mangfoldig bog, og ikke altid let tilgængelig. Tom Friis vil genfortælle både kendte og ukendte historier fra Biblen, og det vil helt sikkert åbne op for samtaler om livets store spørgsmål. Det er nemlig formålet med bibelhistorierne. Der kræves ikke nogen særlige forudsætninger for at være med, man kan bare møde op.

   Fastetid – Jesus og Satan

 

 

Fællesspisning på Skærtorsdag

Der vil være fællesspisning Skærtorsdag, som netop er dagen for den sidste nadver. Menuen bliver ”Skidne æg” med øl, sodavand, rugbrød og rødbeder!  Tid og sted bliver følgende: Først samles vi i Nr. Ørslev Kirke til gudstjeneste på Skærtorsdag den 6. april kl. 16.00, og efterfølgende er der så middag i konfirmandstuen i Nr. Ørslev Præstegård.  Menuen vil selvfølgelig også omfatte et børnevenligt traktement. Fri entré, og alle er velkomne.

  Påske

Samvær på Påskedag

Efter gudstjenesten Påskedag kl. 14.00 i Sdr. Kirkeby Kirke er der hyggeligt samvær i Sognehuset bagved kirken. Her serveres bl.a. arme riddere.

75-års jubilæum for de første kvindelige præster – flere arrangementer i Nr. Ørslev Kirke

Nr. Ørslev Kirke har en fremtrædende plads i historien om de første kvindelige præster i Danmark. For det var i Nr. Ørslev Kirke Johanne Andersen virkede som præst for den daværende Lolland – Falsters Valgmenighed.  Den 28. april 1948 ordinerede Fyns biskop Øllgaard i Odense Domkirke Johanne Andersen, Ruth Vermehren og Edith Brenneche-Petersen til præster. Det var første gang sådan noget skete i kongeriget

 

Biskop Øllgaard og de tre første kvindelige præster

Selve ordinationsdagen markeres ved et lukket arrangement fredag den 28. april kl. 10.30 i Nr. Ørslev Kirke, hvor biskop Marianne Gaarden prædiker og forfatter mm Pia Fris Laneth holder foredrag med titlen ”Johanne Andersen, Danmarks første kvindelige præst”.

Et par dage efter ordinationen, den 2. maj 1948 blev Johanne Andersen så indsat som præst i Nr. Ørslev Kirke. Det markerer vi ved et åbent arrangement i Nr. Ørslev kirke på indsættelsesdagen, tirsdag den 2. maj kl. 19.00 i Nr. Ørslev Kirke. Der indledes med en kort andagt ved Birthe og Tom Friis, og efter en kort kaffepause vil forfatter og fortæller Esther Rützou dramatisere hele historien om de kvindelige præsters entré i Danmark. Alle er velkomne. Gratis adgang.

    Esther Rützou

Johanne Andersen virkede som præst for Lolland-Falsters Valgmenighed i Nr. Ørslev kirke omkring 10 år. Derefter tog hun først til Vigerslev kirke i 1957, og i 1965 tog hun til den nybyggede Magrethekirken i Valby. Her virkede hun frem til sin pension. Den 9. juli kl. 11.30 får vi besøg af en gruppe fra netop Margrethe Kirken. De har deres præst Karin Thanning med, og hun vil forestå dagens gudstjeneste. Efter gudstjenesten vil Birthe og Tom Friis i fællesskab fortælle om Johanne Andersen og Lolland – Falsters Valgmenighed.

  Margrethe kirken i Valby

 

Kristi Himmelfarts Kristuskrans meditation           

Onsdag den 17. maj kl. 17.00 i Nordre Kirke og på selve Kristi Himmelfartsdag, torsdag den 18. maj kl. 17.00 i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue vil der være Kristuskrans-meditation om Kristi Himmelfart, den dag Jesus for til himmels. Sygehuspræst Birthe Friis og sognepræst Tom Friis leder meditationen. Der vil være meditation, sang og refleksion, og det kræver ingen forudsætninger at deltage. Du kan låne en Kristuskrans til meditationen i kirken. Du kan også få et lille hæfte med hjem, som kan hjælpe dig med Kristuskrans-meditation derhjemme. Begge gange vil der være kaffe og kage efterfølgende

 

 Kristi Himmelfart

 

Pilgrimsvandring i Horreby Lyng på befrielsesdagen

På befrielsesdagen i 2023, fredag den 5. maj er det også Bededag - og måske den sidste af slagsen? Men denne Bededag vil der kl. 11.00 være en ca. 5 km. lang pilgrimsvandring i Horreby Lyng med sygehuspræst Birthe Friis og sognepræst Tom Friis. Mens vi går i Falsters eneste højmose og forhåbentlig hører både fuglekvidder og frøernes kvækken, vil vi have en ”Gudstjeneste med ben på.” Kan du ikke gå så langt, kan du stå af undervejs, hvorefter vi mødes til sidst ved ”Naturrummet”. Her spiser vi vores madpakker, så tag vand og madpakke med!

 

Kirkernes kor KØS synger sammen med koret Englestøv

Koret Englestøv kommer fra Lolland Musikskole og synger en række koncerter sammen med vores lokale kor KØS. De synger hos os til gudstjenesten søndag den 21. maj kl. 11.00 i Sdr. Kirkeby.

PS! De tre kirkers sangkor KØS synger nu mandage kl. 17 i sognehuset i Sdr. Kirkeby. Her er åbent og frit for alle at deltage. Info Helle tlf. 25867178.

 

 Kirkernes kor

Koncert med Steen Persson og venner

Lørdag den 3. juni kl. 15.00 vil harmonikaspilleren Steen Persson give koncert sammen med Bitten Schneidereit på fløjte og sanger Anne Persson. Bitten er oprindelig klassisk musiker med en fortid i symfoniorkester, mens Anne har en baggrund i kirkemusikken, som kirkesanger, men også den lettere genre. Steen spiller på harmonika og har en fortid inden for popmusikken.

Samarbejdet med Bitten har gjort det til en blanding af klassisk, kirkemusik og giro 413. Gratis adgang. Alle er velkomne.

  Steen Persson Trio