Sangaftener

I Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue ca. 1 gang om måneden. Vi synger efter den helt nye højskolesangbog, og kirkernes organist vil sidde klar ved klaveret til at spille melodien til de sangønsker, vi kommer med.  Pause med kaffe, kage og frugt undervejs. De næste måneders sangaftener bliver på følgende dage: Tirsdag den 14. december, tirsdag den 18. januar og tirsdag den 22. februar. Den 14. december serverer vi hjemmelavet gløgg med og uden alkohol og æbleskiver. Alle dage kl. 19.00, fri entré, og alle er naturligvis velkomne.

   

 

 

 

Adventshilsen 2018

Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby sognes ”Sig det med blomster” hilsen til alle i de tre sogne, som er fyldt 75 år. Vi bringer Julestjerner ud lørdag den 27. november.

 Landsby aftener

I Sdr. Kirkeby Sognehus holdes landsbyaftener på den første onsdag i måneden året rundt fra kl. 19.00-21.00. Her møder du din nabo under afslappede og kreative forhold. Der er kaffe/te.

 

Bibelhistorie for voksne

Torsdag den 25. november, torsdag den 27. januar og torsdag den 24. februar. Alle dage kl. 19.30 i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue. Bibelen er en stor og mangfoldig bog. Mange mennesker har i årenes løb givet udtryk, at de godt kunne tænke sig at vide lidt mere om alle bibelens kendte og knap så kendte fascinerende historier. Det er bare som om, det er lidt svært at få den store bog til at åbne sig ordentligt for den interesserede læser. Det kan være svært at finde rundt i biblen og få det store overblik og opdage de røde tråde i det mylder af vidt forskellige skrifter. Og så er sproget mildt sagt af og til noget knudret! Tom Friis vil genfortælle både kendte og ukendte historier fra Biblen, og det vil helt sikkert åbne op for samtaler om livets store spørgsmål. Det er nemlig formålet med bibelhistorierne. Der kræves ikke nogen særlige forudsætninger for at være med, man kan bare møde op.

 

 Johannes Åbenbaring - Det Ny Jerusalem

 

Familiegudstjenester 1. søndag i Advent, den 28. november i Nr. Ørslev Kirke kl. 14.00 og i Sdr. Kirkeby Kirke kl. 16.00. Kirkens Kor vil synge for med julesange ved dagens to Børne/Familiegudstjenester, og præsten vil bruge en forvandlingsmaskine til at illustrere nogle af biblens mere farverige historier. I Sdr. Kirkeby vil der efter familiegudstjenesten være hyggeligt samvær og julehistorie ved Jonas Sjøstrøm i Sognehuset bag ved kirken.

 

Julestue i Sdr. Kirkeby

Efter Gudstjenesten i Sdr. Kirkeby Kirke 12. december kl. 14.00 vil der være hyggeligt samvær og julehistorier ved Aase Borchmann i Sognehuset bagved kirken.

 

 Aase Borchmann

 

Jazz guitar i Nr. Ørslev Kirke

Sidste år blev denne koncert corona aflyst i sidste øjeblik, men vi forsøger optimistisk igen. Lørdag den 18. december kl. 15.00 er der solokoncert med Kasper Hollesen i Nr. Ørslev Kirke. Kasper er konfirmeret i Nr. Ørslev for en del år siden og vil gerne give en koncert i sin gamle kirke. Han er professionel, konservatorieuddannet jazz guitarist, som spiller de gamle jazzstandarder arrangeret til sologuitar. Alt fra swing, ballader, bossa novaer til latin og blues er på repertoiret. Kasper er uddannet på det rytmiske musikkonservatorium i Dublin, Irland, og har i en årrække fordybet sig i den amerikanske jazztradition med inspiration fra kunstnere som Charlie Parker, Miles Davis, George Benson, Oscar Peterson m.fl. Gratis adgang.

 

 Kasper Hollesen

 

 Champagne til Nytår

Efter gudstjenesterne den 1. januar kl. 14.00 i Systofte Kirke og kl. 16.00 i Nr. Ørslev Kirke drikker vi et glas champagne og ønsker hinanden godt Nytår. Nytårsdag vil Adrian Friis spille for til salmerne på sin guitar.  Der vil også være champagne med ønsket om et godt nytår dagen efter på Hellig Trekongers søndag den 2. januar kl. 14.00 i Sdr. Kirkeby Kirke.

 Adrian og Tom Friis

Kyndelmisse Kristuskrans meditation

Kyndelmisse betyder lysmesse, og vi mennesker har brug for lys og kærlighed.  Du kan komme til Kyndelmisse Kristuskrans meditation søndag den 6. februar kl. 14.00 Systofte og samme dag kl. 16.00 i Nr. Ørslev Kirke og endelig på selve Kyndelmisse dagen onsdag den 2. februar kl. 17.00 i Klosterkirken. Alle tre gange med sygehuspræst Birthe Gunhild Friis og sognepræst Tom Friis. Det bliver små gudstjenester med meditation og refleksion over Kyndelmisse og Midvinter. Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Du kan låne en Kristuskrans i gudstjenesten og får en lille folder med hjem til evt. eget brug efterfølgende. Alle er hjerteligt velkomne.

  Kristuskrans

 

”Koncert med Los Senilos”

Vores organist Kurt Ekmann Nielsen spiller meget andet end salmer på kirkeorgel. Et af hans projekter er orkestret Los Senilos, som spiller glad swingmusik blandet med sydamerikanske rytmer og evergreens. Gruppen består af: Palle Danielsen (Piano) Finn Bruun Jørgensen (Bas) Erik Wulff (Guitar), Kurt Ekmann Nielsen (Saxofon, Klarinet og Vokal) og Peder Petersen (Trommer). Så det er med stor glæde og forventning, vi kan invitere til koncert med Los Senilos søndag den 13. marts kl. 14.00 i Nr. Ørslev Kirke. Gratis adgang.

 

 Los senilos