Aktivteter

  

Friluftsgudstjeneste med kor

Det er planen, at vi fejrer gudstjeneste under åben himmel i Nr. Ørslev Præstegårdshave på 2. Pinsedag, den 7. junikl. 14.00. Kirkernes Kor vil medvirke med et par sange, og der vil efterfølgende også være kaffebord i haven. NB! Såfremt det skulle blive regnvejr, rykker vi inden døre i kirken og konfirmandstuen.

   Billedtekst: Friluftsgudstjeneste i haven

 

Sangaftener

I Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue ca. 1 gang om måneden. Vi synger efter den nye højskolesangbog, og kirkernes organist vil sidde klar ved klaveret til at spille melodien til de sangønsker, vi kommer med.  Pause med kaffe, kage og frugt undervejs. Sidste sangaften før sommerferien bliver tirsdag den 25. juni kl. 19.00, fri entré, og alle er naturligvis velkomne.


 

Landsby aftener

 I Sdr. Kirkeby sognehus holdes landsbyaftener den første onsdag i måneden året rundt.

 Her møder du din nabo under afslappede og kreative forhold. Der er kaffe/te fra kl. 19. -21.


 

Midsommer Kristuskrans meditation

 Der vil være Kristuskrans-meditation i Systofte Kirke søndag den 23. juni kl.  15.00 og samme dag i Sdr. Kirkeby kirke kl. 17.00, samt i Klosterkirken onsdag den 26. juni kl. 17.00. Alle tre gange ved sygehuspræst Birthe Gunhild Friis og sognepræst Tom Friis. Vi  har en lille stund med meditation, sang og refleksion. Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Du kan låne en Kristuskrans i gudstjenesten, og du kan få en lille folder med hjem, der kan hjælpe dig med Kristuskrans-meditation derhjemme.

  

Birthe med Kristuskrans

                  

  

Kirkernes kor medvirker

Ved gudstjenesten i Sdr. Kirkeby kirke søndag den 16. juni kl. 14.00

  Kirkernes kor i Sdr. Kirkeby Kirke

 

Sankt Hans i Sdr. Kirkeby

 

Søndag den 23. juni står Sdr. Kirkeby Menighedsråd igen i år bag et Sankt Hans arrangement. NB! I år foregår selve arrangementet med spisning og bål på adressen Egebjergvej 2 hos Mette og Henrik. Man kan evt. begynde dagen med ”Midsommer Kristuskrans meditation” i Sdr. Kirkeby kirke kl. 17.00, og så derefter nyde den medbragte mad og grille hos Mette og Henrik. Tag gerne en ret med til fællesbordet. Siden hen er der så bål, og hvad der hører til af sange og taler.

 

Birgitta Pilgrimsvandring

Onsdag den 10. juli vil der være Birgitta Pilgrimsvandring med kropsbøn med sygehuspræst Birthe Friis og sognepræst Tom Friis. Vi indleder med morgensang i Maribo Domkirke kl. 9.00. Derefter tager vi en kop kaffe eller the med bolle (20 kr.) i PilgrimsHuset. Vi går 7,5 km. ud til Engestofte Kirke. I kirken findes den gamle Birgitta altertavle fra Birgittas Klosterkirke i Maribo. Ved kirken spiser vi vores medbragte madpakke. Efter en lille samling i kirken går vi derefter de 6,5 km. tilbage til PilgrimsHuset Maribo. Hvis du har problemer med at gå 13 km., kan du evt. blive kørt tilbage til PilgrimsHuset fra Engestofte Kirke. Husk vand, madpakke og evt. noget at sidde på, når vi spiser madpakker i græsset ved Engestofte Kirke. Tilmelding er ikke nødvendig, men du evt. kontakte Tom Friis på 23350070/54868042 eller Birthe Friis 29 47 06 33, hvis du har spørgsmål til vandringen.

 På vej mod Engestofte

 

Sommerbesøg på Fuglsang Kunstmuseum

 

Efter gudstjenesten søndag den 21. juli i Systofte Kirke kl. 11.00 har du mulighed for en kop kaffe, og derefter et besøg på Fuglsang Kunstmuseum med sognepræst Tom Friis. Her vil vi se særudstillingen ”Munch og Goldstein. Intense linjer”, der fortæller historien om det livslange venskab mellem den verdensberømte norske kunstner Edvard Munch og den hidtil ukendte digter Emanuel Goldstein fra Lolland. Har du evt. brug for kørsel til Fuglsang, så kontakt Tom Friis på mail tfr@km.dk, men ellers er tilmelding ikke nødvendig. Vi betaler hver især entré og evt. en kop kaffe efter museumsbesøget

 

Edvard Munch: ”Hjerte” og ”Hoved ved hoved”

 

Kan man finde Gud eller finder Gud os?

Lørdag den 24. august kl. 10.00  i Maribo Domkirke. Mød to kvinder med hver sit sæt af erfaringer og viden og få sendt nye ord og tanker ind i den danske kristendoms hverdag anno 2019. Helene Hägglund, lærer, teolog og forfatter til ‘Nonne - tur/retur’ blev opdraget katolsk og var nonne i 12 år på Sostrup Kloster ved Grenå, men det var først udenfor klostermurene, at Guds nærvær var muligt for hende at tage til sig. Hvorfor? Hun er ikke længere hverken katolik eller aktiv protestant, men kalder sig kristen. Hvad vil det sige? Charlotte Rørth, journalist, foredragsholder og forfatter til tre bøger blandt andet ‘Jeg mødte Jesus’, blev kastet ind i troen, da hun helt uden at have ønsket det fik en lang række voldsomme spirituelle oplevelser. Hvordan skulle hun leve med dem? Bliver man bare sådan kristen? Skulle hun gå i folkekirke eller kloster? Gratis entré, men frokost a´ 100 kr. i form af sandwich, vand, frugt kan bestilles gennem Tom Friis (se mail og tlf. nederst på siden).(Arrangeret af udvalget for ”Mellemkirke relationer og religionsmøde”).

Charlotte Rørth  Helene Hagglund


 

”Den danske kirke i Thailand, Australien og New Zealand

 

Onsdag den 4. september kl. 19.00 i Sognets Hus, Maribo ved Lolland-Falsters biskop Marianne Gaarden, som også er biskop for de ”oversøiske” danske kirker, altså dem udenfor Europa.  I februar i år var biskop Marianne Gaarden på tilsynsrejse til de danske menigheder så langt væk, som man næsten kan komme fra Danmark. Foredraget er en rejseberetning fra visitatsen Down Under og stiller også det spørgsmål, hvad vi kan lære af danskere, der samles i den danske kirke i udlandet. Kaffebord af 30 kr., hvor overskuddet går til DSUK(Danske Sømands- og Udlandskirker). Mødet er åbent for alle og enhver! Arrangeret af DSUK i Lolland-Falster stift.

 Marianne Gaarden besøger den danske menighed i Melbourne