Aktivteter

 

Kirkernes kor

Holder til i Sdr. Kirkeby og er ved at være klar til en ny sæson. Det er åbent for alle at deltage uanset næb og alder! Her i efteråret forbereder vi os til koncert 1. søndag i Advent. Vi synger fredage kl. 16 - 17, første gang er den 1. september. Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Helle på tlf. 25867178. Det er for øvrigt gratis at deltage i koret, så vel mødt!

 

  ”Grønt område dag”

Lørdag den 26. august kl. 10.00 vil menighedsrådet i Sdr. Kirkeby forsøge at få styr på området omkring Sognehuset med hensyn til hækkeklipning, græsslåning, oprydning mm. Kom og giv en hånd med!


 

Besøg Fuglsang Kunstmuseums Reformationsudstilling

Efter gudstjenesten i Nr. Ørslev Kirke søndag den 22. oktober kl. 10.30 kan du besøge Fuglsang Kunstmuseum sammen med Birthe Friis og Tom Friis. Vi kører i egne biler ud til Fuglsang Kunstmuseum, hvor der er en spændende Reformationsudstilling:  ”Teser - Danske samtidskunstnere i dialog med reformationen”. Har du evt. brug for kørsel så Tom Friis (Se adresse bjælken nederst), men ellers er tilmelding ikke nødvendig, og alle er velkomne. Vi betaler hver især entré og evt. en kop kaffe efter museumsbesøget.

 

 

Kristuskrans Meditation             

 Du kan komme til Kristuskrans meditation:  Onsdag den 25. oktober kl. 17.00 i Klosterkirken, søndag den 29. oktober kl. 14.00 i Sdr. Kirkeby Kirke og søndag den 12. november kl.14.00 i Nr. Ørslev Kirke kl. 17.00. Alle tre gange ved sygehuspræst Birthe Gunhild Friis og sognepræst Tom Friis. Det bliver små gudstjenester med meditation og refleksion over høst og efterår. Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Du kan låne en Kristuskrans i gudstjenesten og får en lille folder med hjem til evt. eget brug efterfølgende. Alle er hjerteligt velkomne.  Birthe med kæmpe kristuskrans

 

Høstgudstjenester

Der er høstgudstjenester den 10. september kl. 10.30 i Nr. Ørslev Kirke og den 17. september kl. 10.30 i Systofte Kirke. Kom og se! hvorledes Systofte Kirkes indgangsparti nu er blevet færdigrenoveret med en rampe, således at kirken både er blevet mere tilgængelig for kørestolsbrugere, og for dem der skal bære kister ud ved begravelser. Endelig er der så høstgudstjeneste den 17. september kl.14.00 i Sdr. Kirkeby Kirke, hvor der er kaffe og kage og hyggeligt samvær i sognehuset efterfølgende.

Sangaftener

 I Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue ca. 1 gang om måneden. Vi synger efter den nye højskolesangbog, og kirkernes organist vil sidde klar ved klaveret til at spille melodien til de sangønsker, vi kommer med.  Pause med kaffe, kage og frugt undervejs. Her i efter året er sangaftener på følgende datoer: Tirsdag den 12. september, tirsdag den 10. oktober, tirsdag den 5. november og tirsdag den 5. december. Alle dage kl. 19.00, fri entré, og alle er naturligvis velkomne.

 

 

Alle Helgen

Er dagen, hvor vi mindes de døde. Traditionen tro vil vi i kirken nævne navnene på dem, som er gået bort i sognene siden sidste Alle Helgen. Det gælder også navnene på dem, som er blevet begravet eller bisat fra vores kirker, selvom de har boet uden for området. Dette finder sted på Alle Helgen søndag den 5. november i Nr. Ørslev Kirke kl. 10.30 og Sdr. Kirkeby Kirke kl. 14.00 og Systofte Kirke 19.00

 

Lys i november mørket

Tirsdag den 21. november kl. 19.00 i Sdr. Kirkeby Kirke er der koncert til fordel for SOS-børnebyernes projekt i familie programmet i Battambang i Cambodia. Vi får besøg af ”Det musikalske Selskab”, som spiller på fløjte, violin og klaver, desuden har de to solister med på dagen. Deres koncert i Sdr. Kirkeby vil være et udvalg af kendt klassisk musik og evergreens.

Billetpris: 50 kr. inkl. kaffe/te og kage i pausen. Hele indtægten går ubeskåret til SOS –børnebyernes projekt. Sangere og orkester optræder uden vederlag.

 

Familiegudstjenester

1. søndag i Advent, den 3. december i Systofte Kirke kl. 14.00 og i Sdr. Kirkeby Kirke kl. 16.00. Kirkens kor vil synge for med lucia- og julesange ved dagens to Børne/familiegudstjenester. Desuden satses der på at udlevere den alternative adventskalender fra ”Afrika in Touch” til alle børn (og barnlige sjæle).