Aktivteter

  

Sangaftener

 I Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue ca. 1 gang om måneden. Vi synger efter den nye højskolesangbog, og kirkernes organist vil sidde klar ved klaveret til at spille melodien til de sangønsker, vi kommer med.  Pause med kaffe, kage og frugt undervejs. Forårets sangaftener bliver 26. februar, tirsdag den 19. marts,tirsdag den 16. april og tirsdag den 14. maj. Alle dage kl. 19.00, fri entré, og alle er naturligvis velkomne.

 


 

Landsby aftener

 I Sdr. Kirkeby sognehus holdes landsbyaftener den første onsdag i måneden året rundt.

 Her møder du din nabo under afslappede og kreative forhold. Der er kaffe/te fra kl. 19. -21.


  

Ny vikar for sognepræst: Jeppe Sørensen
Når Tom Friis holder fri eller har ferie, er det normalt præsten fra Tingsted, der kommer og vikarierer i Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby Kirker. Da præsten i Tingsted rejste til Jylland, var det så en vikar for Tingstedpræsten, som har vikarieret hos os et par gange.  Her pr. 1. februar er der flyttet en ny præst med familie ind i Tingsted Præstegård. Han hedder Jeppe Sørensen er 39 år og har været præst i Ærøskøbing de sidste 8 år. I skrivende stund har Jeppe allerede haft sin debut som vikar i en af vore tre kirker.

 

 Jeppe Sørensen til højre , der vikarier for Tom Friis fremover

Fællesspisning på Skærtorsdag

Der vil være fællesspisning Skærtorsdag, som netop er dagen for den sidste nadver. Menuen bliver ”Skidne æg” med øl, sodavand, rugbrød og rødbeder!  Tid og sted bliver følgende: Først samles vi i Nr. Ørslev Kirke til gudstjeneste på Skærtorsdag den 18. april kl. 16.00, og efterfølgende er der så middag i konfirmandstuen i Nr. Ørslev Præstegård.  Menuen vil selvfølgelig også omfatte et børnevenligt traktement. Fri entré, og alle er velkomne.

  Nadver ved konfirmand

Kristuskrans Meditation

Der vil være Kristuskrans meditation med påsketema i Klosterkirken onsdag den 10. april kl. 17.00 og på palmesøndag den 14. april kl. 14.00 i Nr. Ørslev kirke og kl. 16.00 i Sdr. Kirkeby Kirke med sygehuspræst Birthe Gunhild Friis og sognepræst Tom Friis. Vi har en lille stund med meditation, sang og refleksion. Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Du kan låne en Kristuskrans i gudstjenesten, og du kan få en lille folder med hjem, der kan hjælpe dig med Kristuskrans-meditation derhjemme.

  Birthe med Kristuskrans

 

Langfredag

På Langfredag den 19. april kl. 9.30 i Systofte og kl. 11.00 i Sdr. Kirkeby kirker vil der i år være en form for liturgisk gudstjeneste med refleksioner over den tunge vej med korset.

 

                     

  

Brage koret i Systofte

Torsdag den 9. maj kl. 19.00 giver Brage koncert i Systofte Kirke. Sangkoret Brage er et mandskor bestående af pt 35 sangere i alle aldre og har hjemme i Nykøbing F. Landsdelen kan være stolt af et mandskor på så højt kunstnerisk niveau. Koret blev stiftet helt tilbage i år 1862 og er et af landets ældste. Brage har sunget alle steder gennem tiderne: kirker, plejehjem, højskoler, kulturforeninger, ved byfester og endda ved DR´s Adventskoncert i koncerthuset i København. Fra 2012- 2013 fik koret Lennart Andersen Lindegaard som ny dirigent efter den mangeårige dirigent K. C. Hansen. Gratis entré. Alle er velkomne.

   

  Brage koret

 

Friluftsgudstjeneste med kor

Det er planen, at vi fejrer gudstjeneste under åben himmel i Nr. Ørslev Præstegårdshave på 2. Pinsedag, den 10. junikl.14.00. Kirkernes Kor vil medvirke med et par sange, og der vil efterfølgende også være kaffebord i haven. NB! Såfremt det skulle blive regnvejr, rykker vi inden døre i kirken og konfirmandstuen.

    Friluftsgudstjeneste i haven

 

Kirkernes kor medvirker

Ved gudstjenesten i Sdr. Kirkeby kirke søndag den 16. juni kl. 14.00

  Kirkernes kor i Sdr. Kirkeby Kirke