Aktivteter

 

 

Sangaftener

 I Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue ca. 1 gang om måneden. Vi synger efter den nye højskolesangbog, og kirkernes organist vil sidde klar ved klaveret til at spille melodien til de sangønsker, vi kommer med.  Pause med kaffe og kage undervejs. Den sidste sangaften før sommerferien er: tirsdag den 19.  juni kl. 19.00. Herefter holder vi sommerferie, men begynder igen i september måned. Fri entré, og alle er naturligvis velkomne.

  

 

Landemodegudstjeneste med provstekreering og møde i Bangs Have

 Landemodet afholdes onsdag den 13. juni med gudstjeneste kl. 13.00 i Maribo Domkirke og møde i Bangs Have kl. 14.30 - 17.00.  Biskop Marianne Gaarden og stiftsrådsformand Susanne Møller vil fortælle om året, der gik og tanker om fremtiden i Lolland-Falsters Stift. ”Kunne vi mon finde nye måder at bruge kirkerne på, så de blev mere end kirke? ” Det spørgsmål stiller teologisk konsulent Karen Marie Leth Nissen. Foredraget tager udgangspunkt i, at der overalt i Danmark foregår en bevægelse, hvor folk flytter fra land til by med affolkning i landdistrikterne til følge. I nye byområder bygges nye kirker, men vi lukker ikke kirker, de steder hvorfra folk er flyttet. Alle er velkomne til at deltage i Landemodegudstjenesten, men det er koster 120 kr. at deltage i det efterfølgende møde i Bangs Have. Se omtale på stiftets hjemmeside: www.lfstift.dk

 

 

Sankt Hans i Sdr. Kirkeby

Lørdag den 23. juni. Vi lægger ud med en kort ”midsommerandagt” i Sdr. Kirkeby Kirke kl. 17.00. Dernæst er der mulighed for at nyde den medbragte mad og benytte grill i og omkring

  Sankt Hans Sdr. Kirkeby

 

Pilgrimsvandring i sporene af Den hellige Birgitta af Vadstena

Lørdag den 25. august kl. 10.00 kan du komme på Pilgrimsvandring på Klosterruten i sporene af Den hellige Birgitta af Vadstena med sygehuspræst Birthe Friis og sognepræst Tom Friis. Vi mødes i Maribo Domkirke kl. 10.00. Maribo Domkirke er den gamle Klosterkirke, der hørte til og var bygget sammen med det gamle Birgittakloster. Herfra vandrer vi ca. 6,5 km. til Engestofte Kirke, hvor Birgittasøstrenes gamle altertavle hænger. Her har vi en Kristuskrans-meditation og spiser vores madpakke. Vi går tilbage til PilgrimsHuset Maribo, hvor du har mulighed for en kop kaffe eller the og kage til 35 kr. Hvis du har problemer med at gå 13 km., kan du evt. blive kørt tilbage til PilgrimsHuset fra Engestofte Kirke. Du kan bestille sandwich til 50 kr. og kildevand til 15 kr. til turen senest tirsdag den 21. august i PilgrimsHuset Maribo på tlf.: 3063 6620 eller mail: louise.pilgrimshuset@gmail.com eller selv tage madpakke og vand med. Tilmelding er ikke nødvendig, men du evt. kontakte Tom Friis på telefon 54 86 80 42 /23 35 00 70, hvis du har spørgsmål til vandringen.

                          Pilgrimsvandring 2017 ved Engestofte Kirke Pilgrimsvandring 2017


 

Koncert med Walther i Systofte Kirke

 Tirsdag 4. september kl. 19.00

 ”Jeg skriver, fordi jeg kan, og kun om ting der rammer mig på en eller anden måde.”         Flemming Walther-Andersen med sit alias ”Walther” er bosat på Falster. Han tager fat om problemstillinger, der via politiske holdninger eller stemninger blandt ”folk og fæ” skaber en unødvendig difference mennesker imellem. Lyrikken er dansk, og den musikalske genre er overvejende ”Folk”. Walthers debutalbum ”Landsbydreng” gjorde, at han i 2016 modtog folkemusikprisen ”Årets Helge”.  Walther har ikke ligget på den lade side de senere år! Siden udgivelsen af ”Landsbydreng” i 2015 er det blevet til udgivelse af albummet ”Sorte Fugle” i 2016 med rock-duoen af samme navn, og i 2017 ”Ro & nutidens stemmer” - Der resulteret i en nominering til en DMA  som ”Årets sangskriver 2017” - og live albummet ”Walther & de andre Bonderøve - Live fra Karmakajen” samt Sorte Fugles andet album ”Sorte Fugle II”, der udkom  oktober 2017.

 

Walther i Nr. Ørslev ved en tidligere lejlighed