Du er her:  Hjem > Aktivteter

 Aktivteter

 

Sangaftener

 I Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue ca. en gang om måneden. Vi synger efter den nye højskolesangbog, og kirkernes organist vil sidde klar ved klaveret til at spille melodien til de sangønsker, vi kommer med.  Pause med kaffe og kage undervejs. Her i foråret finder sangaftener sted tirsdag den 20. marts, tirsdag den 17. april og tirsdag den 29. maj. Alle er naturligvis velkomne, og det er gratis.

  


 

Landsbyaften i Sdr. Kirkeby

Kom og mød din nabo over en kop kaffe, her vil være snak, latter og kreative sysler i Sognehuset bag ved Sdr. Kirkeby Kirke den 7. marts, den 18.april og den 16. maj. Alle dage kl. 19.00.

 

DSUK årsmøde  

Dansk Sømands- og Udlandskirkes Stiftsbestyrelse på Lolland-Falster indbyder til årsmøde torsdag den 12. april 2018 kl. 19.00 i Rubbeløkke præstegård, Rubbeløkkevej 10, Brandstrup, 4970 Rødby. Årets foredrags holder er udlandsprovst Pia Sundbøll, Før sin ansættelse som udlandsprovst var Pia Sundbøll hospitalspræst på Hvidovre Hospital, udsendt for DSUK som præst i Luxembourg, teologisk udviklingschef på Diakonissestiftelsen og almindelig sognepræst. Hun har desuden flere faglige efteruddannelser, som supervisor, diplomuddannelse i psykologi og en akademiuddannelse i ledelse. Efter foredraget er der kaffebord og Generalforsamling. Mulighed for at se en fin fotoudstilling om Sømandskirken gennem 150 år. Udstillingen rummer fotos af den meget anerkendte fotograf Tine Harden, som i mange år var pressefotograf på Politiken og har udgivet flere bøger, senest ”I fremmed havn” sammen med Lone Kühlmann. Bogen kan ses og købes på mødet. Alle er meget velkomne!


Steen Persson  i Nr. Ørslev Kirke

 Onsdag den 11. april kl. 19.00 i Nr. Ørslev Kirke vil en trio bestående af Steen Persson (harmonika), Leif Rasmussen (trompet) og Bitten Schneidereit (blokfløjte) give koncert.Repertoiret vil fortrinsvis bestå af nyere og traditionelle forårssange. Da Steen Persson i 1993 sammen med sin hustru Anne spillede koncert i Nr. Ørslev Kirke, var det dengang for 25 år siden lidt af et vovet eksperiment med harmonikaen i kirkerummet. I den senere tid har Steen puslet med tanken om igen at lave endnu koncert i sin lokale kirke i Nr. Ørslev. Det bliver nu virkeliggjort, og med sig har han to meget erfarne og dygtige musikere på henholdsvis trompet og blokfløjte.

 

     

 Steen Persson                                    Steen Persson og Leif Rasmussen

 

      Tom Friis 60 år                         

Først vil jeg gerne takke alle jer, der deltog i mit 25 års jubilæum i efteråret, og var med til at gøre det til en festlig og god dag. Ordet ”jubilæum” stammer fra Biblens fastsættelse af et såkaldt ”Jubelår” (eller et gyldenår) og er rettelig først efter 50 år. Der er næppe mange, der kan nå at fejre 50 års jubilæum på deres arbejdsplads. Det er nok grunden til at man begyndte at markere 25 års jubilæer og sølvbryllupper. Tiden går, og tiden måler vi med en kombination af 12-talsystemet og 10-talsystemet samt med de grundlæggende tal 3 og 4. Alle tal og systemer forenes i tallet 60. Jeg håber det bliver visdommens år, hvor alt der før var dunkelt, nu bliver forklaret og kommer frem i lyset. I anledning af min 60 års fødselsdag er der åbent hus i præstegården efter gudstjenesten den 15. april kl. 14.00 i Nr. Ørslev Kirke. Der vil være et traktement af en art, og alle er hjertelig velkomne. M.v.h. Tom Friis

 

Besøg Fuglsang Kunstmuseums 10 års jubilæumsudstilling

Efter gudstjenesten søndag den 22. april kl. 10.30 i Systofte Kirke kan du besøge Fuglsang Kunstmuseum sammen med sognepræst Tom Friis. Efter Gudstjenesten kører vi i egne biler ud til Fuglsang Kunstmuseum, og ser deres spændende udstilling: ” Fuglsang Kunstmuseum 10 år. DIALOG MED SMK (Statens Museum for Kunst”. Fuglsang Kunstmuseum fylder 10 år i 2018, og blænder i foråret op for en dialogudstilling med udvalgte malerier og skulpturer fra Statens Museum for Kunst.  Har du evt. brug for kørsel så kontakt Tom Friis mail tfr@km.dk, men ellers er tilmelding ikke nødvendig, og alle er velkomne. Vi betaler hver især entré og evt. en kop kaffe efter museumsbesøget.

 

 Olaf Rude: Kammersangerinde Johanne Bruun 1908      P. C. Skovgaard: Parti fra Møns Klint 1852

    

Indtryk fra Madagaskar

 Efter Gudstjenesten i Nr. Ørslev Kirke kl. 14.00 på Bededag den 27. april vil der være kaffe og kage i præstegårdens konfirmandstue. Her vil Jens og Ragna Lollike fortælle om deres indtryk på en nylig rejse til Madagaskar. De har været rundt på denne spændende ø i Det Indiske Ocean og set spændende dyr og planter, som kun findes der. De har også besøgt nogle af Danmission projekter på øen, hvor befolkningen er meget fattig og har store udfordringer. Fortællingen ledsages af billeder fra turen. Alle er velkomne.

   

Kristuskrans-meditation             

 Der vil være Kristuskrans meditation i Klosterkirken onsdag den 23. maj kl. 17.00  og i Sdr. Kirkeby Kirke søndag den 13. maj kl. 14.00 med sygehuspræst Birthe Gunhild Friis og sognepræst Tom Friis. Vi vil have en lille gudstjeneste med meditation, sang og refleksion. Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Du kan låne en Kristuskrans i gudstjenesten og får en lille folder med hjem til evt. eget brug efterfølgende.

                      

  Birthe med Kristuskrans

 

Fællesspisning på Skærtorsdag

Der vil være fællesspisning Skærtorsdag, som netop er dagen for den sidste nadver. Menuen bliver ”Skidne æg” med øl, sodavand, rugbrød og rødbeder!  Tid og sted bliver følgende: Først samles vi i Nr. Ørslev Kirke til gudstjeneste på Skærtorsdag den 29. marts kl. 16.00, og efterfølgende er der så middag i konfirmandstuen i Nr. Ørslev Præstegård.  Menuen vil selvfølgelig også omfatte et børnevenligt traktement. Fri entré og alle er velkomne.

Friluftsgudstjeneste med kor og dåb

Det er planen, at vi fejrer gudstjeneste under åben himmel i Nr. Ørslev Præstegårdshave på 2. Pinsedag, den 21. majkl.14.00. Kirkernes Kor vil medvirke med et par sange, og vi skal have barnedåb i det fri. Der vil efterfølgende også være kaffebord i haven. NB! Såfremt det skulle blive regnvejr, rykker vi inden døre i kirken og konfirmandstuen.

 Havedåb 2. pinsedag 2017

 

Kirkernes Kor medvirker

Sdr. Kirkeby Kirke søndag den 27. maj kl. 14.00. Kirkernes Kor (KØS) under ledelse af Helle Bjørn vil medvirke ved denne gudstjeneste. Efter Musikgudstjenesten er der kirkekaffe i Sognehuset

Landsbyaften i Sdr. Kirkeby

Kom og mød din nabo over en kop kaffe, her vil være snak, latter og kreative sysler i Sognehuset bag ved Sdr. Kirkeby Kirke, onsdag den 24. januar og onsdag den 21. februar kl. 19.00

 

Horreby Aftenhøjskole - Onsdage kl. 19.00 på Møllebakkeskolen

10. januar: ”Sydhavsøerne i frontlinjen 1945-1991” ved Thomas Tram Pedersen, tidligere leder af ”Koldkrigsmuseet Stevnsfortet”.

7. februar: På Næsgaard Efterskole (se dagspressen til den tid.).

 

Julestue i Sdr. Kirkeby

Efter Gudstjenesten i Sdr. Kirkeby Kirke 17. december kl. 14.00 vil der være hyggeligt samvær og julehistorier i Sognehuset bagved kirken.

 

 

Kommende gudstjenester 

 


 

Lørdag den 19. maj

 Nr. Ørslev 11.00 (Dåb)

  

20. maj, Pinsedag

 Systofte 9.00

 Sdr. Kirkeby 10.30

  

21. maj, 2. Pinsedag

 Nr. Ørslev 14.00

 (Friluftgudstjeneste / Dåb)

  

Onsdag 23. maj

 Klosterkirken 17.00

 (Meditation med Kristuskrans)

  

27. maj, Trinitatis

 Sdr. Kirkeby 14.00

 (Musikgudstj. m. kor og kirkekaffe)

 

 Tirsdag den 29. maj

 Sangaften 19.00

  

3. juni, 1. s.e.Trin

 Systofte    9.00

 (Christina Rygaard Kristiansen)

 

 

 

 

 

 


 

             

Hent den seneste udgave af Kirkebladet her


 

Du kan også følge med i kirkens liv på Facebook under

"Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby Sogne"

 


 

   "Alle, som drives af Guds ånd, er Guds børn"   

(Romerbrevet 8,14)

 

 


  

www.sjaelesorg.nu