Du er her:   Hjem >  Aktivteter

 Aktivteter

   

Sangaftener

I Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue ca. 1 gang om måneden. Vi synger efter den nye højskolesangbog, og kirkernes organist vil sidde klar ved klaveret til at spille melodien til de sangønsker, vi kommer med. Pause med kaffe, kage og frugt undervejs. Her i foråret er der sangaften på følgende datoer:Tirsdag den 25. februar; tirsdag den 24. marts; tirsdag den 28. april og tirsdag den 26. maj. Alle dage kl. 19.00, fri entré, og alle er naturligvis velkomne.

 

 

Aktiviteter i Sdr. Kirkeby Sognehus

Kirkernes kor KØS

De tre kirkers kor KØS begynder ny sæson fredag 28. februar kl. 16 i sognehuset Sdr. Kirkeby. Det er planen, at koret medvirker ved to gudtjenester på Kristi himmelfartsdag, den 21. maj kl. 10.00 i Systofte kirke og kl. 12.00 i Sdr. Kirkeby kirke. Koret er åbent for alle at deltage i og helt gratis. Evt. henvendelse til Helle Bjørn, tlf. 25867178.

Keramikværkstedet er nu åbent. En ny stor ovn er doneret af Henrik Reimert. Vi har to drejeskiver og forskelligt ler. Udgifter til glasur m.m. deler vi åbent efter aftale. Velkommen til et kreativt fællesskab.

Landsby aftener

I Sdr. Kirkeby Sognehus holdes landsbyaftener den første onsdag i måneden fra kl. 19.00 - 21.00 året rundt. Her møder du din nabo under afslappede og kreative forhold. Der er kaffe/te.

Efter 2. Påskedags gudstjeneste i Sdr. Kirkeby Kirke den 13. april kl. 14.00 er der hyggeligt samvær i sognehuset. Vi puster og maler æg, vi plantefarver æg, og måske vi holder et æggeløb. Der vil være kaffe, te og kage.

  Helle Bjørn   koret

Maria Bebudelse Kristuskrans meditation               

Maria bebudelse er dagen, hvor Jesusbarnet bliver undfanget, altså 9 måneder før Jul. Du kan komme til Maria bebudelse Kristuskrans meditation søndag den 29. marts kl. 14.00 i Systofte Kirke (samt i Tingsted Kirke samme dag kl. 16.00) og endelig i Klosterkirken onsdag den 1. april kl. 17.15 med sygehuspræst Birthe Gunhild Friis og sognepræst Tom Friis. Det bliver små gudstjenester med meditation og refleksion over Jesus barnets undfangelse og forårs jævndøgn. Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Du kan låne en Kristuskrans i gudstjenesten og få en lille folder med hjem til evt. eget brug efterfølgende. Alle er hjertelig velkomne                                                                                                                   Efter

 

 

 Kristuskrans 

 

Fællesspisning på Skærtorsdag

Der vil være fællesspisning Skærtorsdag, som netop er dagen for den sidste nadver. Menuen bliver ”Skidne æg” med øl, sodavand, rugbrød og rødbeder! Tid og sted bliver følgende: Først samles vi i Nr. Ørslev Kirke til gudstjeneste på Skærtorsdag den 9. april kl. 16.00, og efterfølgende er der så middag i konfirmandstuen i Nr. Ørslev Præstegård. Menuen vil selvfølgelig også omfatte et børnevenligt traktement. Fri entré, og alle er velkomne

  jødisk påskemåltid

Bibelhistorie for voksne

Torsdag den 19. marts, torsdag den 23. april og torsdag den 28. maj. Alle dage kl. 19.30 i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue. Bibelen er en stor og mangfoldig bog, og mange mennesker har i årenes løb givet udtryk, at de godt kunne tænke sig at vide lidt mere om alle bibelens kendte og knap så kendte fascinerende historier. Det er bare som om, det er lidt svært at få den store bog til at åbne sig ordentligt for den interesserede læser. Det kan være svært at finde rundt i biblen og få det store overblik og opdage de røde tråde i det mylder af vidt forskellige skrifter. Og så er sproget mildt sagt af og til noget knudret! Tom Friis vil genfortælle både kendte og ukendte historier fra Biblen, og det vil helt sikkert åbne op for samtaler om livets store spørgsmål. Det er nemlig formålet med bibelhistorierne. Der kræves ikke nogen særlige forudsætninger for at være med, man kan bare møde op.

 

Hele påsken på et billede

   

Se Cobra kunst på Fuglsang Kunstmuseum

Besøg Fuglsang Kunstmuseum søndag den 19. april med sognepræst Tom Friis og sygehuspræst Birthe Friis. Vi begynder med en gudstjeneste i Systofte Kirke kl. 11.00 og kører ud til Fuglsang Kunstmuseum. Her er en spændende udstilling ”På sporet af Cobra. Vilde visioner 1930 - 2000 med masser af farver, vilde penselstrøg, forunderlige fabeldyr og inciterende masker – samt ikke mindst vilde og visionære kunstnere med Asger Jorn i front. Har du evt. brug for kørsel til Fuglsang, så kontakt Tom Friis på telefon 23 35 00 70, men ellers er tilmelding ikke nødvendig. Vi betaler hver især entré og evt. en kop kaffe i museumscaféen bagefter.

 

DSUK Lolland-Falsters Årsmøde

Danske Sømands- og Udlands Kirkers stiftsbestyrelse på Lolland-Falster afholder årsmøde med generalforsamling mandag den 27. april 2020 kl. 19.00 i Sognets Hus i Maribo. Foredrag ved tidligere kirkeminister og tidligere formand for DSUK, A. O. Andersen om Dansk Kirke i Sydslesvig. Vi fejrer i år 100-året for Genforeningen af Sønderjylland med det øvrige Danmark. Dermed er det også 100 år siden, at Dansk Kirke i Sydslesvig begyndte sit virke. Kaffebord á 20 kr., som går til DSUK.

Tag med til Hamborg

Lolland – Falster afdelingen af Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK) arrangerer en 4-dages tur til Hamburg fra torsdag den 17. september til og med søndag den 20. september. Turen køres af Skørringe Turistbusser, og vi bor på Motel One Hamburg am Michel. Programmet omfatter bl.a. byrundtur med bus, sejltur med udflugtsskib i havnen, bustur i egnen sydvest for Hamburg, Altes Land, tur til Wedel med Willkomm Höft ved Elben, besøg i Altona, besøg i Kirche der Stille, ”stilhedens kirke”, besøg i den store barokkirke St. Michel, søndagsgudstjeneste i og fortælling om den danske sømandskirke, Benediktekirken, ved kirkens præst Vicky Popp Fredslund. Turens pris er 3485 kr. pr. person i dobbeltværelse. Enkeltværelsestillæg 750 kr. Prisen gælder ved 30 tilmeldinger. Ved flere tilmeldinger sænkes prisen. Udførligt program følger. Tilmelding sker til Nils Roland på tlf. 24 96 85 65 eller mail: ncr@mail.dk og ved samtidig indbetaling af depositum 1000 kr. pr. person til Skørringe Rejser, reg. nr. 2485 kontonr.: 6275870690. Restbeløbet betales senest 1. juli 2020. Navn(e) og kontaktoplysninger anføres ved indbetalingen

 

Friluftsgudstjeneste

Det er planen, at vi fejrer gudstjeneste under åben himmel i Nr. Ørslev Præstegårdshave på 2. Pinsedag, den 1. juni kl.14.00, og der vil efterfølgende også være kaffebord i haven. NB! Såfremt det skulle blive regnvejr, rykker vi inden døre i kirken og konfirmandstuen.

 dåb i haven

 

Kommende gudstjenester 

 


   

Alle gudstjenester og arrangementer er intil videre aflyst på grund af coronavirus. Det er dog muligt, at se små videooptagelser fra kirkernme til hver eneste kirkedag. Man kan finde disse små andagtsvideoer på kirkernes Facebookside:

"Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby Sogne"

samt på Youube under:

"Birthe og Tom Friis"

 

 

 


 

            


 

 

Du kan også følge med i kirkens liv på Facebook under

"Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby Sogne"

 


 

   "Alle, som drives af Guds ånd, er Guds børn"   

(Romerbrevet 8,14)

 

 


  

www.sjaelesorg.nu