Du er her:   Hjem >  Aktivteter

 

Sangaftener

Sangaftener i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue ca. 1 gang om måneden. Vi synger fra den nye højskolesangbog, og kirkernes organist vil sidde klar ved klaveret til at spille melodierne til de sangønsker, vi kommer med.  Pause med kaffe, kage og frugt undervejs. Hen over vinteren er der sang på følgende datoer: Tirsdag den 6. december, Tirsdag den 24. januar og tirsdag den 21. februar.  Alle dage kl. 19.00, fri entré, og alle er naturligvis velkomne. PS! Den 6. december serveres gløgg og æbleskiver.

 

Bibelhistorie for voksne

Torsdag den 24. november, tirsdag den 31. januar og tirsdag den 28. februar. Alle dage kl. 19.30 i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue. Bibelen er en stor og mangfoldig bog, og ikke altid let tilgængelig. Tom Friis vil genfortælle både kendte og ukendte historier fra Biblen, og det vil helt sikkert åbne op for samtaler om livets store spørgsmål. Det er nemlig formålet med bibelhistorierne. I øjeblikket læser vi i Apostlenes Gerninger. Der kræves ikke nogen særlige forudsætninger for at være med, man kan bare møde op.

 

 

 

Adventshilsen 2022

Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby sognes ”Sig det med blomster” hilsen til alle i de tre sogne, som er fyldt 75 år. Vi bringer Julestjerner ud lørdag den 26. november.

 

Familiegudstjenester

1.søndag i Advent, den 27. november i Nr. Ørslev Kirke kl. 14.00 og i Sdr. Kirkeby Kirke kl. 16.00. Kirkens Kor vil synge for med julesange ved dagens to Børne/Familiegudstjenester, og præsten vil illustrere en af biblens allerbedste historier, nemlig den om Josef drømmeren. I Sdr. Kirkeby vil der efter familiegudstjenesten være hyggeligt samvær og julehistorier i Sognehuset.

 

  Drømme og syner i Biblen

Julestue i Sdr. Kirkeby

Efter Gudstjenesten i Sdr. Kirkeby Sognehus 11. december kl. 14.00 vil der være hyggeligt samvær og Julestue i Sdr. Kirkeby Sognehus med julehistorie ved Aase Borchmann.

 

 Aase Borchmann

 Champagne til Nytår

Efter gudstjenesten den 1. januar kl. 19.00 i Nr. Ørslev Kirke drikker vi et glas champagne og ønsker hinanden godt Nytår. Birthe Friis er gæsteprædikant den dag, og vi benytter lejligheden til at lykønske med hendes 25-års præstejubilæum. Adrian Friis vil spille for til salmerne på sin guitar. Der vil også være champagne med ønsket om et godt nytår søndag den 8. januar kl. 14.00 i Sdr. Kirkeby Kirke.

          Adrian på  guitar              Birthe Friis omringet af sygehusklovne

 

 Jazz guitar i Nr. Ørslev Kirke

Ved juletid 2021 lykkedes det efter flere corona aflysninger at gennemføre en solokoncert med Kasper Hollesen i Nr. Ørslev Kirke. Kasper er konfirmeret i Nr. Ørslev for en del år siden og vil meget gerne give nok en koncert i sin gamle kirke. Det bliver lørdag den 14. januar kl. 15.00. Han er professionel, konservatorieuddannet jazz guitarist, som spiller de gamle jazzstandarder arrangeret til sologuitar. Alt fra swing, ballader, bossanovaer til latin og blues er på repertoiret. Kasper er uddannet på det rytmiske musikkonservatorium i Dublin, Irland, og har i en årrække fordybet sig i den amerikanske jazztradition med inspiration fra kunstnere som Charlie Parker, Miles Davis, George Benson, Oscar Peterson m.fl. Gratis adgang.

 

 Kasper Hollesen

 

Kristuskrans meditation på Valentinsdag

Der vil være Kristuskrans meditation i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue tirsdag den 14. februar kl. 17.00 samt onsdag den 15. februar kl. 17.15 i Klosterkirken ved sygehuspræst Birthe Friis og sognepræst Tom Friis. Vi mødes og har en lille stund med meditation, sang og refleksion. Du kan låne en Kristuskrans i gudstjenesten. Du kan også få en lille folder med hjem, som måske kan inspirere dig til Kristuskrans meditation derhjemme. Temaet denne gang bliver Valentinsdag og kærligheden. 

 

 

 

”Koncert med Los Senilos”

Vores organist Kurt Ekmann Nielsen spiller meget andet end salmer på kirkeorgel. Et af hans projekter er orkestret Los Senilos, som spiller glad swingmusik blandet med sydamerikanske rytmer og evergreens. Los Senilos gav koncert hos os sidste år og vil også meget gerne komme igen. Og det sagde vi ja tak til.  Gruppen består af: Palle Danielsen (Piano) Finn Bruun Jørgensen (Bas) Erik Wulff (Guitar), Kurt Ekmann Nielsen (Saxofon, Klarinet og Vokal) og Peder Petersen (Trommer). Koncerten med Los Senilos finder sted søndag den 12. marts kl. 14.00 i Systofte Kirke. Gratis adgang.

 

 Los Senilos

 

Landsby aftener

I Sdr. Kirkeby Sognehus holdes landsbyaftener den første onsdag i måneden året rundt fra kl. 19.00 - 21.00. Her møder du din nabo under afslappede og kreative forhold. Der er kaffe/te.

 

Kreative dage i Sdr. Kirkeby Sognehus 

Her er åbent for mange former for udfoldelse. Vi har bl.a. keramikværksted, mulighed for at væve, male, strikke, folde papir og hvad DU finder på. Ofte mødes vi lørdage men ring/skriv til Helle på 25867178 for at høre, hvornår næste gang er. Kontakt også hvis du er nysgerrig eller har ideer.

 

 

 

 

 


 

Kommende gudstjenester

 

29.januar, sidste s. e. H3K

Konfirmandstuen i Nr. Ørslev 11.00

 

Tirsdag den 31. januar*

Studiekreds 19.30

 

5.februar, Septuagesima

Sdr. Kirkeby Sognehus 14.00

(John Andersen)

 

12.februar, Seksagesima

Konfirmandstuen i Nr. Ørslev 14.00

(John Andersen)

 

Tirsdag 14. februar

Konfirmandstuen i Nr. Ørslev 17.00

(Valentins Kristuskrans meditation)

 

Onsdag 15. februar

Klosterkirken 17.15

(Valentins Kristuskrans meditation)

 

19.februar, Fastelavn

Konfirmandstuen i Nr. Ørslev 11.00

Sdr. Kirkeby Sognehus  14.00

 

Tirsdag den 21. februar*

Sangaften 19.00

 

26.februar, 1. s. i Fasten

Konfirmandstuen i Nr. Ørslev 11.00

 

Tirsdag den 28. februar*

Studiekreds 19.30

 

5.marts, 2. s. i Fasten

Konfirmandstuen i Nr. Ørslev 11.00

Sdr. Kirkeby Sognehus 14.00

 

12.marts, 3. s. i Fasten

Systofte Kirke 14.00

(Koncert med Los Senilos)

Sdr. Kirkeby Sognehus 19.00

 

*i konfirmandstuen i Nr. Ørslev Præstegård

 

 


 

            


 

 

Du kan også følge med i kirkens liv på Facebook under

"Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby Sogne"

 


 

   "Alle skal være oplært af gud"   

(Johannes 6,45)

 

 


  

www.sjaelesorg.nu