Du er her:   Hjem >  Aktivteter

 Aktivteter

  

Landsby aftener

I Sdr. Kirkeby Sognehus holdes landsbyaftener den første onsdag i måneden fra kl. 19.00 - 21.00 året rundt (dog ikke onsdag den 1. januar). Her møder du din nabo under afslappede og kreative forhold. Der er kaffe/te.  NB! Keramikovn ankommer i december måned, kontakt Helle Bjørn for at høre nærmere derom.

 

Alle Helgen

Er dagen, hvor vi mindes de døde. Traditionen tro vil vi i kirken nævne navnene på dem, som er gået bort i sognene siden sidste Alle Helgen. Det gælder også navnene på dem, som er blevet begravet eller bisat fra vores kirker, selvom de har boet uden for området. Dette finder sted på Alle Helgen søndag den 3. november i Systofte Kirke kl. 14.00 og i Sdr. Kirkeby Kirke kl. 19.00 og ugen efter søndag den 10. november kl. 14.00 i Nr. Ørslev Kirke.

 

Stiftsgudstjeneste for forfulgte kristne

Søndag den 24. november kl. 10.00 i Maribo domkirke

Kristne lider mange steder i verden i dag. 80 procent af verdens religiøst forfulgte er kristne, og i Mellemøsten – kristendommens vugge – er kristendommen ved helt at forsvinde. Katastrofen er ikke til at overse, og den kalder på vores opmærksomhed og hjælp. ”Bed for dem, der forfølger jer” sagde Jesus i Bjergprædikenen. Vi må derfor stå sammen i bøn og ånd for vores forfulgte medkristne og for deres forfølgere. Derfor er alle i Falsters Stift inviteret til at deltage i Lolland- denne særlige forbøns gudstjeneste for forfulgte kristne, hvor biskop Marianne Gaarden vil prædike. Der vil blive organiseret kirkebil for dem, der ønsker at deltage i gudstjenesten. Spørg din lokale præst eller menighedsråd for mere information. Der er kaffe efter gudstjenesten, og vi samler ind til organisationer, der hjælper forfulgte kristne. Efter gudstjenesten vil der være foredrag ved Samuel Nymann Eriksen, generalsekretær i Dansk Europamission, om deres fokus på forfulgte kristne. M.v.h. Lolland-Falsters Stifts mellemkirkelige udvalg.

                    

Samuel Nymann Eriksen

 

 

Sangaftener

I Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue ca. 1 gang om måneden. Vi synger efter den nye højskolesangbog, og kirkernes organist vil sidde klar ved klaveret til at spille melodien til de sangønsker, vi kommer med. Pause med kaffe, kage og frugt undervejs. Sidste sangaftener i 2019 er tirsdag den 5. november og tirsdag den 3. december. Den 3. december er sidste gang før Jul, hvor vi serverer gløgg og æbleskiver. De to første sangaftener i det nye år bliver tirsdag den 28. januar og tirsdag den 25. februar. Alle dage kl. 19.00, fri entré, og alle er naturligvis velkomne.

 

"Lys i november mørket"

Koncert med ”Det musikalske selskab” i Sdr. Kirkeby kirke tirsdag den 26. november kl. 19.00. "Det musikalske selskab" (fløjte, violin og klaver) fremfører med solisterne Rikke Sort og Per Vester kendt klassisk musik, julesange og evergreens til fordel for SOS børnebyernes projekter i Etiopien, hvortil hele indtægten går ubeskåret. Sangere og orkester optræder uden vederlag. Billetpris: 70 kr. inkl. kaffe/te og kage i pausen. (Børn i følge med voksne gratis).

 Det musikalske selskab

 

Familiegudstjenester

  1. søndag i Advent, den 1. december i Nr. Ørslev Kirke kl. 14.00 og i Sdr. Kirkeby Kirke kl. 16.00. Kirkens kor vil synge for med lucia- og julesange ved dagens to Børne/Familiegudstjenester,

og præsten vil nok illustrere en af biblens mere farverige historier. I Sdr. Kirkeby vil der efter familiegudstjenesten være hyggeligt samvær og julehistorier i Sognehuset bagved kirken.

 

 På vej til Betlehem

 

Adventshilsen 2019

Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby sognes ”Sig det med blomster” hilsen til alle i de tre sogne, som er fyldt 75 år. Vi bringer Julestjerner ud lørdag den 30. november.

Julestue i Sdr. Kirkeby

Efter Gudstjenesten i Sdr. Kirkeby Kirke 15. december kl. 14.00 vil der være hyggeligt samvær og julehistorier i Sognehuset bagved kirken.

 

Champagne til Nytår

Efter gudstjenesterne den 1. januar kl. 14.00 i Nr. Ørslev Kirke og kl. 16.00 i Systofte Kirke, drikker vi et glas champagne og ønsker hinanden godt Nytår. Det gør vi også ugen efter, på Hellig Trekongers søndag den 5. januar kl. 14.00 i Sdr. Kirkeby Kirke.

Kyndelmisse Kristuskrans meditation  

Kyndelmisse betyder lysmesse, og vi mennesker har brug for lys og kærlighed. Du kan komme til Kyndelmisse Kristuskrans meditation søndag den 2. februar kl. 14.00 Nr. Ørslev Kirke (samt i Tingsted kirke samme dag kl. 16.00) og endelig i Klosterkirken onsdag den 5. februar kl. 17.00 med sygehuspræst Birthe Gunhild Friis og sognepræst Tom Friis. Det bliver små gudstjenester med meditation og refleksion over Kyndelmisse og Midvinter. Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Du kan låne en Kristuskrans i gudstjenesten og får en lille folder med hjem til evt. eget brug efterfølgende. Alle er hjerteligt velkomne.

 

  Kristuskrans

Bibelhistorie for voksne

Torsdag den 23. januar og torsdag den 20. februar. Begge dage kl. 19.30 i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue. Bibelen er en stor og mangfoldig bog, og mange mennesker har i årenes løb givet udtryk, at de godt kunne tænke sig at vide lidt mere om alle bibelens kendte og knap så kendte fascinerende historier. Det er bare som om, det er lidt svært at få den store bog til at åbne sig ordentligt for den interesserede læser. Det kan være svært at finde rundt i biblen og få det store overblik og opdage de røde tråde i det mylder af vidt forskellige skrifter. Og så er sproget mildt sagt af og til noget knudret! Tom Friis vil genfortælle både kendte og ukendte historier fra Biblen, og det vil helt sikkert åbne op for samtaler om livets store spørgsmål. Det er nemlig formålet med bibelhistorierne. Der kræves ikke nogen særlige forudsætninger for at være med, man kan bare møde op.

   Bibelhistorisk maleri over temaet: Fra drøm til virkelighed

 

 

 

 

 

Kommende gudstjenester 

 


    

9.februar, Septuagesima
Systofte 14.00

(Jeppe Sørensen)

 

16.februar, Seksagesima
Sdr. Kirkeby 11.00

(Jeppe Sørensen)

 

21.februar, Fastelavn
Nr. Ørslev 17.00

Systofte 19.00

 

Tirsdag den 25. februar

Sangaften 19.00

 

1.marts, 1. s. i Fasten
Nr. Ørslev 11.00

Sdr. Kirkeby 14.00

 

 

 


 

            


 

 

Du kan også følge med i kirkens liv på Facebook under

"Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby Sogne"

 


 

   "Alle, som drives af Guds ånd, er Guds børn"   

(Romerbrevet 8,14)

 

 


  

www.sjaelesorg.nu