Du er her:   Hjem >  Aktivteter

 Aktivteter

 Sangaftner og studiekredse i Nr. Ørslev præstegårds konfirmandstue er også aflyst indtil videre grundet coronavirus. Vi håber på, at disse aktiviteter kan genoptages til efteråret. Kirkernes kor KØS holder indtil videre coronapause, men starter udendørs snart. Kontakt korleder Helle Bjørn tlf. 25 86 71 78 for nærmere information.
 

Friluftsgudstjeneste erstattes af pilgrimsvandring

Den årlige 2. Pinsedags friluftsgudstjene i præstegårdshaven med efterfølgende kaffebord overholder desværre ikke de nuværende regler for udendørs forsamlinger. Så den må vi aflyse i år. Som et alternativ tilbyder Birthe og Tom Friis en pilgrimsvandring på Horreby Lyng. Hvis vi bliver flere end myndighederne tillader, kan vi dele os i flere grupper. Turen bliver max. 5 km, måske kortere. Det afhænger lidt at vejret og jordbunden, som godt kan drille ude på lyngen. Der vil være flere små andagter og refleksioner undervejs på turen. Vi mødes 2. Pinsedag, mandag den 31. maj kl. 14.00 på P pladsen ved indgangen til lyngen.

 

Magisk forår på Horreby Lyng

 

Birgitta Pilgrimsvandring

”Herre vis mig din vej, og giv mig mod til at gå den” sagde Birgitta af Vadstena). Onsdag den 8. juli arrangerer sygehuspræst Birthe Friis og sognepræst Tom Friis pilgrimsvandring i sporene af Den hellige Birgitta af Vadstena. Vi begynder med morgensang i Maribo Domkirke kl. 9.00. Derefter tager vi en kop kaffe eller the med bolle (20 kr.) i PilgrimsHuset Maribo. Vi går de ca. 6,5 km. langs Maribo Sø, forbi det nye Birgitta Kloster, over åbent land og gennem skov ud til Engestofte Kirke. I kirken findes en gamle Birgitta altertavle fra Birgittas Klosterkirke i Maribo. Ved kirken spiser vi vores medbragte madpakke. Efter en lille samling i kirken går vi derefter de 6,5 km. tilbage til PilgrimsHuset Maribo. Hvis du har problemer med at gå 13 km., kan du evt. blive kørt tilbage til PilgrimsHuset fra Engestofte Kirke. Husk vand, madpakke og evt. noget at sidde på, når vi spiser madpakker i græsset ved Engestofte Kirke. Tilmelding er ikke nødvendig, men du kan kontakte Tom Friis på 23 35 00 70/54 86 80 42 eller Birthe Friis på telefon 29 47 06 33, hvis du har spørgsmål til vandringen.

  Pilgrimme ved Engestofte Kirke

Skovgudstjeneste i Sdr. Kirkeby                                                                                                                   Vi mødes ved Sdr. Kirkeby Kirke torsdagden 6. august kl. 19.00. Herfra går vi turen rundt i kirkens lille skov bag den tidligere præstegård og ender ved søen og bålpladsen nede bagved. Her holder vi en kort andagt, mens brændestykkerne knitrer på bålet og synger et par sommersange. Alle er velkomne.

 

 

 


 

 Kommende gudstjenester

 2.august, 8. s. e. Trin.

Nr. Ørslev 14.00

 

 Torsdag den 6. august

Sdr. Kirkeby 19.00

(Skovgudstjeneste)

 

 9.august, 9. s. e. Trin.

Systofte 9.00

Sdr. Kirkeby 10.30

 

 16.august, 10. s. e. Trin.

Nr. Ørslev 19.00 (Jeppe Sørensen)

 

 23.august, 11. s. e. Trin.

Sdr. Kirkeby 10.30 (Jeppe Sørensen)

 

 30.august, 12. s. e. Trin.

Systofte 14.00 (Jeppe Sørensen)

 

 6.september, 13. s. e. Trin.

Nr. Ørslev 11.00

Sdr. Kirkeby 14.00

 

 13.september, 14. s. e. Trin.

Nr. Ørslev 9.30

Systofte 11.00

 


 

            


 

 

Du kan også følge med i kirkens liv på Facebook under

"Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby Sogne"

 


 

   "Alle, som drives af Guds ånd, er Guds børn"   

(Romerbrevet 8,14)

 

 


  

www.sjaelesorg.nu