Du er her:   Hjem >  Aktivteter

 Aktivteter

Adventshilsen 2020

Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby sognes ”Sig det med blomster” hilsen til alle i de tre sogne, som er fyldt 75 år. Vi bringer Julestjerner ud lørdag den 28. november.

Familiegudstjenester på 1. s. i Advent, den 29. november i Nr. Ørslev Kirke kl. 14.00 og i Sdr. Kirkeby Kirke kl. 16.00. Kirkens kor vil synge for med lucia- og julesange ved dagens to Børne/Familiegudstjenester, og præsten vil fortælle om, hvordan juleevangeliet og biblen gemmer sig juletræets pynt. I Sdr. Kirkeby vil der efter familiegudstjenesten være hyggeligt samvær og julehistorier i selve kirken.

 

Julestue i Sdr. Kirkeby

Efter Gudstjenesten i Sdr. Kirkeby Kirke 13. december kl. 14.00 vil der være hyggeligt samvær og julehistorier i Sognehuset bag ved kirken.

 Sdr. Kirkeby kirke og Sognehus set fra oven

 

Jazz guitar i Nr. Ørslev Kirke

Lørdag den 19. december kl. 15.00 er der solokoncert med Kasper Hollesen i Nr. Ørslev Kirke. Kasper er konfirmeret i Nr. Ørslev for en del år siden, og vil gerne give en koncert i sin gamle kirke. Han er professionel, konservatorieuddannet jazz guitarist, som spiller de gamle jazzstandarder arrangeret til sologuitar. Alt fra swing, ballader, bossa novaer til latin og blues er på repertoiret. Kasper er uddannet på det rytmiske musikkonservatorium i Dublin, Irland, og har i en årrække fordybet sig i den amerikanske jazztradition med inspiration fra kunstnere som Charlie Parker, Miles Davis, George Benson, Oscar Peterson m.fl. Gratis adgang.

 Kasper hollesen

 

Bibelhistorie for voksne

Torsdag den 17. december, torsdag den 21. januar og torsdag den 18. februar. Alle dage kl. 19.30 i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue. NB! Torsdag den 17. december handler det om juleevangeliet. Bibelen er en stor og mangfoldig bog, og mange mennesker har i årenes løb givet udtryk, at de godt kunne tænke sig at vide lidt mere om alle bibelens kendte og knap så kendte fascinerende historier. Det er bare som om, det er lidt svært at få den store bog til at åbne sig ordentligt for den interesserede læser. Det kan være svært at finde rundt i biblen og få det store overblik og opdage de røde tråde i det mylder af vidt forskellige skrifter. Og så er sproget mildt sagt af og til noget knudret! Tom Friis vil genfortælle både kendte og ukendte historier fra Biblen, og det vil helt sikkert åbne op for samtaler om livets store spørgsmål. Det er nemlig formålet med bibelhistorierne. Der kræves ikke nogen særlige forudsætninger for at være med, man kan bare møde op.

 

 

 

Konfirmanderne læser de 9 læsninger

Det er planen, at konfirmanderne skal medvirke ved juletraditionen med de 9 læsninger gudstjenesten på den 4. søndag i Advent den 20. december kl. 14.00 i Nr. Ørslev kirke

 

Champagne til Nytår

Efter gudstjenesterne den 1. januar kl. 14.00 i Systofte Kirke og kl. 16.00 i Nr. Ørslev Kirke drikker vi et glas champagne og ønsker hinanden godt Nytår. Det gør vi også ugen efter, på Hellig Trekongers søndag den 3. januar kl. 14.00 i Sdr. Kirkeby Kirke.

Fastelavns Kristuskrans meditation    

Fastelavn er Jesu dåbsdag og den store fest inden fastetiden, ligesom Jesus selv faster 40 dage i ørkenen, umiddelbart efter han blev døbt i jordanfloden af Johannes Døberen. Karneval betyder simpelthen ”Farvel til kød”. Du kan komme til Fastelavns meditation søndag den 14. februar kl. 14.00 i Sdr. Kirkeby Kirke og kl. 16.00 i Nr. Ørslev Kirke og endelig onsdag den 17. februar kl. 17.15 i Klosterkirken med sognepræst Tom Friis og sygehuspræst Birthe Friis. Det bliver små gudstjenester med meditation og refleksion over Fastelavn og faste. Det kræver ingen forudsætninger at deltage. Du kan låne en Kristuskrans i gudstjenesten og får en lille folder med hjem til evt. eget brug efterfølgende. De lånte Kristuskranse bliver selvfølgelig sprittet af før og efter brug. Alle er hjerteligt velkomne.

 

Kristuskrans

 

 

 


 

 Kommende gudstjenester

  10.januar, 1. s. e. H3K

Nr. Ørslev 9.30

Sdr. Kirkeby 11.00

17.januar, 2. s. e. H3K

Systofte 9.30

Nr. Ørslev 11.00

 24.januar, sidste s. e. H3K

Systofte 11.00

Sdr. Kirkeby 14.00

 31.januar, Septuagesima

Nr. Ørslev 9.30

Sdr. Kirkeby 11.00

 Lørdag 6. februar 11.00

Systofte 11.00 (Dåb)

(Jeppe Sørensen)

  7.februar, Seksagesima

Systofte 14.00

(Jeppe Sørensen)


 

            


 

 

Du kan også følge med i kirkens liv på Facebook under

"Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby Sogne"

 


 

   "Alle, som drives af Guds ånd, er Guds børn"   

(Romerbrevet 8,14)

 

 


  

www.sjaelesorg.nu