Du er her:   Hjem >  Aktivteter

 Aktivteter

NB! Sangaftener aflyst for efteråret

Corona virus hærgen er slet ikke forbi hos os, derfor er det ikke muligt at gennemføre vore månedlige sangaftener i Nr. Ørslev Præstegård med de nuværende krav om afstand. Vi håber det bliver muligt i 2021.

 

 

Pilgrimsvandring på Horreby Lyng

  plankestien på Lyngen

Onsdag den 23. september kl. 11.00 kan du være med på en 4,7 km. lang pilgrimsvandring på Horreby Lyng med sygehuspræst Birthe Friis, sognepræst Tom Friis og vandrere fra PilgrimsHuset Maribo. Vi mødes på parkeringspladsen på ved Horreby Lyng. Horreby Lyng er Falsters eneste Højmose. Der er et fantastisk plante- og dyreliv i mosen, og vandringen bringer os gennem forskellige områder i mosen. Der vil være mulighed for at stå af undervejs, hvis man ikke kan gå de 4,7 km. Vi runder turen af med at spise vores medbragte madpakker ved Naturrummet. Husk madpakke, vand og godt fodtøj. Du kan kontakte Tom Friis for yderligere oplysninger, men tilmelding er ikke nødvendig.

 

Bibelhistorie for voksne

Torsdag den 24. september og torsdag den 29. oktober og torsdag den 19. november. Alle dage kl. 19.30 i Nr. Ørslev Præstegårds konfirmandstue. Bibelen er en stor og mangfoldig bog. Mange mennesker har i årenes løb givet udtryk, at de godt kunne tænke sig at vide lidt mere om alle bibelens kendte og knap så kendte fascinerende historier. Det er bare som om, det er lidt svært at få den store bog til at åbne sig ordentligt for den interesserede læser. Det kan være svært at finde rundt i biblen og få det store overblik og opdage de røde tråde i det mylder af vidt forskellige skrifter. Og så er sproget mildt sagt af og til noget knudret! Tom Friis vil genfortælle både kendte og ukendte historier fra Biblen, og det vil helt sikkert åbne op for samtaler om livets store spørgsmål. Det er nemlig formålet med bibelhistorierne. Der kræves ikke nogen særlige forudsætninger for at være med, man kan bare møde op.

Paulusbillede

 

 

Wilhelm Marstrand og guldalder på Fuglsang Kunstmuseum

Vi mødes til gudstjeneste søndag den 18. oktober i Sdr. Kirkeby kirke kl. 11.00 og kører efterfølgende ud til Fuglsang Kunstmuseum. Her vil vi se særudstillingen ”Wilhelm Marstrand. Den store fortæller. Vi skal se flotte værker af guldaldermaleren Wilhelm Marstrand (1810-1873): hans livlige folkelivsskildringer fra Danmark og Italien, hans skarpsynede Holbergscener og Don Quixotefortællinger, hans indtagende portrætter og markante historiemalerier. Har du evt. brug for kørsel til Fuglsang, så kontakt Tom Friis på mail tfr@km.dk, men ellers er tilmelding ikke nødvendig. Vi betaler hver især entré og evt. en kop chokolade efter museumsbesøget.

 

 

Høstgudstjenester

Der er høstgudstjenester i Systofte Kirke den 13. september kl. 11.00 og i Sdr. Kirkeby Kirke den 20. september kl. 14.00 og endelig i Nr. Ørslev Kirke den 27. september kl. 11.00. Ved høstgudstjenesten i Nr. Ørslev Kirke vil en præstepraktikant prædike. I Nr. Ørslev og Systofte Kirker er der et traktement i våbenhuset efter høstgudstjenesterne, og efter høstgudstjenesten i Sdr. Kirkeby Kirke er der sammenkomst i Sognehuset.

 

 

Præstepraktikant

Lolland – Falsters Stift har igennem en årrække inviteret teologistuderende på besøg, så de kan danne sig et indtryk af vores landsdel, og dermed måske få lyst til at søge en ledig stilling her på Sydhavsøerne. De teologistuderende kommer på besøg en weekend og indlogeres hos en lokal præst. I år får vi besøg af en sådan praktikant hos os. Det er planen, at praktikanten skal prædike ved høstgudstjenesten den 27. september kl. 11.00 i Nr. Ørslev kirke.

 

Meditationsgudstjenester

Søndag den 4. oktober kl. 14.00 i Sdr. Kirkeby Kirke og kl. 16.00 i Systofte kirke samt onsdag den 14. oktober kl. 17.15 i klosterkirken er der meditationsgudstjeneste i ved sygehuspræst Birthe Friis og sognepræst Tom Friis. Vi mødes i kirken og har en stund med meditation, sang og refleksion.

 

Alle Helgen er dagen, hvor vi mindes de døde. Traditionen tro vil vi i kirken nævne navnene på dem, som er gået bort i sognene siden sidste Alle Helgen. Det gælder også navnene på dem, som er blevet begravet eller bisat fra vores kirker, selvom de har boet uden for området. Dette finder sted på Alle Helgen søndag den 1. november i Nr. Ørslev Kirke kl. 11.00, i Sdr. Kirkeby Kirke kl. 14.00 og Systofte Kirke kl. 19.00

 

 

Adventshilsen 2018

Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby sognes ”Sig det med blomster” hilsen til alle i de tre sogne, som er fyldt 75 år. Vi bringer Julestjerner ud lørdag den 28. november.

Familiegudstjenestersøndag

1. søndag i Advent, den 29. november i Nr. Ørslev Kirke kl. 14.00 og i Sdr. Kirkeby Kirke kl. 16.00. Kirkens kor vil synge for med lucia- og julesange ved dagens to Børne/Familiegudstjenester,

og præsten vil nok illustrere en af biblens mere farverige historier. I Sdr. Kirkeby vil der efter familiegudstjenesten være hyggeligt samvær og julehistorier i Sognehuset bag ved kirken.

 

 

 

 

 

 

 


 

 Kommende gudstjenester

 13.september, 14. s. e. Trin.

Systofte 11.00 (Høst)

 

 20.september, 15. s. e. Trin.

Systofte 11.00

Sdr. Kirkeby 14.00 (Høst)

 

Onsdag den 23. september

Horreby Lyng 11.00

(Pilgrimsvandring)

 

 27.september, 16. s. e. Trin.

Nr. Ørslev 11.00 (Høst + Praktikant)

 

Lørdag den 3. oktober

Nr. Ørslev 11.00 (Dåb)

 

 4.oktober, 17. s. e. Trin.

Sdr. Kirkeby 14.00 (Meditation)

Systofte 16.00 (Meditation)

 

 

 

 

 


 

            


 

 

Du kan også følge med i kirkens liv på Facebook under

"Nr. Ørslev, Systofte og Sdr. Kirkeby Sogne"

 


 

   "Alle, som drives af Guds ånd, er Guds børn"   

(Romerbrevet 8,14)

 

 


  

www.sjaelesorg.nu